Update 02/11


Welkom op onze site!


'Molossi d'Eburon' betekent 'Molossers van de Eburonen' en verwijst naar de vroegere inwoners van Tongeren, de stad in België waar onze kennel gevestigd is.

Kennel 'dei Molossi d'Eburon' ontstond in 2010, maar onze eerste Cane Corso Italiano deed hier reeds zijn intrede in 1999. Ik kwam voor het eerst in contact met dit prachtige ras door Zoë, een teefje van nog geen jaar oud dat we uit het asiel adopteerden. Helaas moesten we afscheid van haar nemen nog voor ze drie jaar werd, nadat ze werd aangereden door een wagen.

Met de komst van Zoë was ik echter helemaal voor het ras gevallen en het duurde dan ook niet lang voor er een Cane Corso pup in huis kwam. Dat was Atilla, maar ook van hem mochten we slechts vier jaar genieten.

Het verlies van deze twee honden had zijn sporen bij me nagelaten, en ik twijfelde over de aanschaf van een nieuwe hond. In de zomer van 2005 haalde ik dan toch Arek op in Frankrijk, een geweldige reu waarmee ik een onvoorstelbaar sterke band heb en die mijn liefde voor het ras nog groter maakte. Arek deed het zowel nationaal als internationaal goed op shows, en ook op vlak van gehoorzaamheidstraining deed en doet hij het erg goed. Hij werd ook door andere kennels gebruikt als dekreu, de nesten hieruit geboren heb ik steeds met grote interesse gevolgd en zijn op deze website terug te vinden. Na Arek importeerden we nog 3 teven uit het buitenland.
De hobby was inmiddels een passie geworden...


In 2010 hielden we een reu aan uit ons eerste nest.
Belgisch , Nederlands en Internationaal kampioen, Nederlands jeugdkampioen en Vice Europees jeugdkampioen Jaws dei Molossi d'Eburon heeft zowel in uiterlijk als karakter het beste van beide ouders meegekregen en behaalt mooie resultaten op show, het stemt ons meer dan tevreden dat rasspecialisten uit het land van oorsprong hem weten te waarderen. Ons streven is om de expressie, constructie, karakter en gezondheid waarover Jaws beschikt te behouden en voort te zetten in ons fokprogramma.


Het lezen van boeken en raadplegen van internet alleen zullen nooit volstaan om de raskennis te vergaren die nodig is om de Cane Corso te begrijpen. Het bezoeken van fokkers en shows zijn een must, het  zien en voelen van de honden en het spreken met hun eigenaar/fokker zoveel waardevoller dan afgaan op tekst en foto's op een beeldscherm. Laat taal hierbij nooit een barrière zijn... waar een wil is is een weg. Foto's en verslagen van onze 'Cane Corso trips' zijn uiteraard op deze site te vinden.

Omdat wij willen bijdragen aan de verbetering van het ras in plaats van enkel maar vermeerdering, omdat we graag het familiale karakter van onze kennel willen behouden en elke hond de aandacht geven die hij of zij verdient zal u bij ons niet het hele jaar door pups aantreffen. Onze bedoeling is om enkele keren per jaar een nest te fokken uit doordachte combinaties, waarvoor kosten nog moeite gespaard worden en waarvoor we ook regelmatig naar het buitenland zullen trekken. Onze contacten met gerespecteerde fokkers in binnen- en buitenland stellen ons in staat u te helpen met de zoektocht naar de voor u geschikte pup, ook wanneer wij zelf geen pups ter beschikking hebben.


Mensen die zich willen oriënteren in het ras zijn eveneens van harte welkom bij ons. Reeds lang voor het ontstaan van onze kennel ontvingen we mensen die ons contacteerden om kennis te maken met de Cane Corso. Praten over ons geliefde ras maakt immers deel uit van onze passie!


Wij wensen u veel leesplezier op onze website,
Katjagebrevetteerd hondenfokker, Syntra 2007-2009
gebrevetteerd hondeninstructeur, KKUSH 2004Onze honden in het eerste Duitstalige boek over de Cane Corso. Klik hier voor meer info!© 2010-2016 'dei Molossi d'Eburon'
Inhoud mag niet worden gebruikt zonder toestemming van de eigenaar